Už se nemůžete dočkat, až zase vyrazíte na moře? Pro nadšence větrného jara na Jadranu předkládám návrh populárních regat (profi i fun) v Chorvatsku. Některé jsou již plně obsazené, ale můžete vždy kontaktovat organizátory a situaci si ověřit.

Velikonoční Yacht – Ingen FUN regata

Termín: 27. 03. – 01. 04. 2024

Jako již t radičně se potkáváme především ve dnech velikonočního volna na fun závodu organizovaným Petrou Boškovou z yachtingen.com. Termín pronájmu lodi je možné přizpůsobit individuálním potřebám, tedy půjčit loď si můžete na libovolný počet dnů.

Tento rok se jede regatka na lodích DUFOUR ze Šibeníku nebo mariny Zaton ve 2 variantech – lodě 33 – 42 stop  (2 a 3 kajuty) a lodě 43 – 53 stop  (4 a 5 kajut).

Středa a čtvrtek jsou dny určeny na přebírání lodí a trénink, pátek je společné setkání a sobota – neděle je samotný závod. Ještě lodě jsou, tak neváhejte strávit Velikonoce jinak. Foukat pravděpodobně bude dost.

petra.boska@yachtingen.com

Velikonoční Regata

Termín: 6. – 13. 4. 2024

Již 24. ročník populární a velmi náročné off-shore regaty z Murteru do Dubrovníku a zpět se jede letostradičně po Velikonocích a na lodích BAVARIA 46 z Hramíny nebo mariny Drage. Předpokládám, že i tento rok nebude své účastníky rozhodně šetřit, jelikož se opravdu jezdí ve tvrdých podmínkách. 44 posádek bude bojovat o prvenství. Sraz kapitánu a losování lodí se uskuteční ve čtvrtek 22. 2. od 17:00 v Únětickém pivovaru. Sledovat ji můžete na www.seesea.cz.

Pořadatelem je CK Akita (Míša a Michal). Více o regatě na www.velikonocniregata.cz.

Loď Bavaria 46 Cruiser - Velikonoční regata

The Round Palagruža Cannonbal

Termín: 13. – 20. 4. 2024

Nespoutaná rychlost, přesná navigace, perfektní vyvážení lodě, teamová práce a dokonalé řízení je klíč k prvenství na ultimativním off-shore závodu kolem ostrovu Palagruža. Je to jedna z nejtěžších mezinárodních regat, které se konají na Jadranu, a jako jediná se jezdí pouze ve standardních třídách.

Jede se okruh 400 nm na lodích: 10x FIRST 45 se spinakrem, 10x SALONA 46 s genakrem a 7x MORE 55 s genakrem. Start je ve Splitu, trasa pokračuje kolem ostrovů Jabuka, Biševo, Palagruža, Lokrum, Mljet, Korčula, Hvar, Vodenjak (Kornati) a cíl je v marině Kaštela. The Round Palagruža Cannoball je víc než závod. Je to příležitost stát se součástí komunity, kterou spojuje duch, dovednost a láska k plachtění.

Sledujte toto zápolení na www.roundpalagruza.at.

YCP Fun regata

Termín: 27. 4. – 4. 5. 2024  

Již 3. ročník oblíbené fun regaty pod záštitou Yachtclub Praha odstartuje tradičně na one design lodích BAVARIA 46 z Drage. Opět se můžete těšit na support organizátorů, kteří poradí, jak nejlépe jezdit s genakrem, jak volit navigační strategii a jak zvládnout nočku nebo karusel. Na YCP FUN regatě jsou vítání jachtaři všech kategorií dovednostních úrovní a hodí se hlavně těm, kteří do světa závodního jachtingu teprve vstupují. Pohodový týden na moři si přijde užít i tým women sailing team Seaswans. Losování lodí proběhne v sobotu 24. 2. v Cere, kde organizátoři zároveň pořádají předtím přednášku o závodních pravidlech. 

Více o regatě na www.yachtclub.cz/regatta.

Májová regata

Termín: 27. 4. – 4. 5. 2024

Májová regata mění majitele a chystá řadu vylepšení. Letos slaví už 24. ročník. Oblíbená regata s perfektní atmosférou nabízí zajímavý program pro zapálené závodníky, ale i méně ambiciózní jachtaře. Součástí závodu je i populární noční etapa. Závodí se na lodích BAVARIA 41S a ELAN E4 z Pirovacu. Regaty se účastní i jeden z favoritů – Boatsafe racing tým. Organizátorsky tým Tomáše Martínka a jeho Yachta´s se už na vás těší.

Více na www.majovaregata.cz a celý průběh můžete sledovat na www.facebook.com/majovaregata.

35. Manažerská jachta Inpram Business Cup

Termín: 4. – 8. 5. 2024

Velmi oblíbená regata slibuje přátelskost a dobrou náladu v kombinaci se závoděním s pestrou kombinací okruhovek i navigaček. Těšit se můžete na už tradiční jachtařskou komunitu, férové závodění, tracking závodů a večerní rozbory rozjížděk s prostorem pro sdílení zážitků a společným osvěžením. A letos opět na ELAN E4 z Pirovacu.

Pro více info jukněte na limityacht.cz/35-manazerska-jachta, ještě jsou možná i volné lodě.

Seawolfcup

Termín: 4. – 8. 5. 2024

Už 31. setkání jachtařů u Murteru od r. 1997 s tradicí třídenní, méně náročné regaty se základním oplachtěním pro začínající jachtaře, kteří si mohou zazávodit i se zkušenějšími kapitány a získat nové znalosti při společných večerech.  Nabídka lodí je bohatá  – ELAN Impression 45.1, ELAN Impression 45, ELAN 350, FIRST 35, OCEANIS 38.1. a BAVARIA 41S. A navíc je na této regatě prostor i pro single sailors.

Pro více informací kontaktujte organizátory Seawolf: https://www.seawolfcup.cz/kurz/seawolfcup-xxx.

Budweis regatta

Termín: 4. – 11. 5. 2024

11. ročník mezinárodní regaty registrované u Mezinárodní jachtařské federace v Chorvatsku nabízí nejen závodění v hlavní třídě ELAN Impression 45.1 s genakrem a pro úplné nováčky kategorii fun, ale i bohatý každodenní program (soutěže, zábava, diskotéka, relax) a dobré české pivo. Motto této regaty je: „úspěšní lidé jsou úspěšní ve všem“.

Podívejte se na http://www.budweis-regatta.eu/en/page/43170/spring-budweis-regata-2024.html

Pohodová regata

Termín: 4. – 11. 5. 2024

Po delší přestávce a komplikacích se loni vrátila regata, která se snaží naplnit svůj název. Cílem je zorganizovat cenově dostupnou a pohodovou akci, která je zaměřená na získávání závodních zkušeností a příjemné zážitky z jachtingu i vzájemného setkávání jachtařských „mazáků“ i nováčků. 10 závodních lodí BAVARIA 41 z Hraminy podpoří „ředitelský katamarán“ vybavený kávou i pivem a s prostorem pro ranní i večerní pohodu.

Regatu pořádá www.navigatour.cz.

Matej Bencúr regata

Termín: 4. – 11. 5. 2024

Přidejte se na nadcházející tradiční one design slovenskou regatu a nasbírejte nové zkušenosti, užijte si svobodu a dobrodružství. Závod kombinuje zážitky a pohodu známé chorvatské atmosféry a jachtařského zázemí. Setkejte se s lidmi, kteří se rádi podělí o zkušenosti, vymění si názory, navazují kontakty a umí relaxovat a zabavit se. Jede se na 10 lodích FIRST 45 z Kaštely pod záštitou Sailing Forever. 

Více na sailingforever.com/matej-bencur-regatta.

Regata Jabuka - lod Beneteau

Kapitánská regata

Termín: 11. – 18. 5. 2024

22. ročník regaty pořádané tradičně v Chorvatsku od roku 2002 slibuje jako vždy týdenní, středně náročné etapové závodění s vysokou účastí lodí a společenským programem. Závodí se na 10 lodích FIRST 35, 11 lodích ELAN E4 a 15 lodích BAVARIA 41S, které se potkají na zahájení na Murteru.  Losování lodí proběhlo již loňský rok a účastníci se mohou těšit na skvělý dárek – jachtařské rukavice Gill. Seaswans team můžete sledovat i na této regatě.

Organizátor Radek Soldát, www.kilana.cz/regaty.

Memoriál Vlada Psalmana

Termín 11.-18.5.2024

Toto je Slovenská přátelká regata na počest Vlady Psalmana, který se zasloužil o rozvoj jachtingu na Slovensku a v Čechách

Více o regatě na https://www.aaayacht.cz/sk/stranka/mm-sr-nl-od

Raiffeisen Trophy

Termín: 18. – 25. 5. 2024

Největší česká regata dříve s názvem „Erste Premier Trophy“ nabízí skvělé závodění v početném poli (až 41 lodí) zkušených i amatérských jachtařů. Vytváří také ideální prostředí pro navázání nových osobních i pracovních přátelství. Účastníci akce se rekrutují zejména z řad oficiálních partnerů akce, jejich klientů a obchodních partnerů, ale dnes již také špičkových českých jachtařů. Letos opět 4 flotily: ELAN E4, FIRST 35, BAVARIA 41S, SALONA 46 se setkáním v Rogoznici.

Více o regatě na www.rbtrophy.cz.

Pumps Adriatic Challenge

Termín: 1. – 6. 6. 2024

Jedna z nejmladších regat klade důraz především na příjemnou atmosféru. Čeká na vás atraktivní kombinace okruhových rozjížděk up-down a navigačních rozjížděk na 14 lodí BAVARIA 41C. A večer samozřejmě bohatý doprovodný program. Regata bývá součástí charitativního projektu.

Detailně se podívejte na www.pumps-regata.cz

Trend regata Brain: IT Cup

Termín: 4. – 8. 6. 2024

Staňte se součástí již 22. ročníku slovenské trend regaty a nenechejte si ujit  adrenalinový závod a skvělou náladu. Soutěžit se bude na lodích BAVARIA 46 C s genakrem ve dvou kategoriích: jachtaři amatéři a jachtaři závodníci.

Kontaktujte organizátory na www.trendkonferencie.sk/events/trend-regata-2024/.

Team regata

Termín: 8. – 15. 6. 2024

Slovenská pohodová a méně náročná regata, na kterou se mohou vydat i nezkušení jachtaři – organizátoři takovým posádkám zajistí zkušeného kapitána. Večer relax a společný program. Závodí se v kategorii one design BAVARIA 46 s genakrem z Drage. Je to možnost užít si aktivní dovolenou na jachtě v kruhu přátel a známých ze soukromé či pracovní oblasti a zabojovat o vítězný pohár jako jeden team. Business event nabral za poslední léta na obrátkách a patří mezi nejlepší jachtařské závody na Slovensku.

Více na www.jachta.sk/regaty/ nebo https://www.teamregata.sk/.

Newton cup

Termín: 8. – 15. 6. 2024

Zajímavá menší regata pořádána univerzitním klubem Newton Yacht Club, na kterou se mohou vydat i méně zkušení jachtaři. Večer je věnovaný vzdělávání a rozboru závodního dne se zkušenými skippery pod vedením Johana Hirnšala. Soutěží se ve dvou kategoriích: FIRST 35 a ELAN E4 s genakrem.

Podrobné info na www.newtonyachtclub.cz.

Plavba se spinakrem na lodi Beneteau First 35

Heneken Trophy

Termín: 22. – 29. 6. 2024

Milovníci moře a podnikatelé, blíží se rok 4. ročník obchodní regaty Heneken Trophy a vypadá to na opravdu výjimečnou událost. Pokud jste nadšenci pro jachting, kteří hledají byznys networking, skvělou zábavu a dokážete ocenit scenérie Dalmácie, je tato regata to pravé pro vás. Lodě by měli být ještě volné, tak neváhejte a rezervujte si svoji loď FISRT 45 nebo SALONA 46 pod taktovkou Sailing Forever z Kaštely.

Všechny důležité informace najdete na www.sailingforever.com/heneken-trophy/.

Zdraví Ivča Satková (z Women sailing team Seaswans)

2 thoughts on “Přehled jarních regat v Chorvatsku pro rok 2024

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *