Na veletrhu v Dusseldorfu nás zaujaly trimarány Dragonfly, které v sobě spojují praktičnost, výkonnost a dva z menších trimaránů (Dragonfly 25 a 28) i bezproblémovou převozitelnost se šířkou lodí do 2,5 m. Lodě je díky své stavbě možné dát na vodu bez potřeby jeřábu.

Převozitelný trimarán až pro 7 lidí

Ačkoliv nám se osobně líbí více klasické jednotrupé plachetnice, musíme uznat, že trimarány jsou velice promyšlené a prakticky řešené. Obzvláště pak Dragonfly 28 s možností bezproblémového převozu nabízí komfort a prostor, který je běžně dostupný až u lodí nad 30 stop bez možností převozu. Sítě mezi hlavním trupem a bočními trupy poskytují mnoho místa na sezení či ležení. V bočních trupech jsou zeshora přístupné úložné prostory. Hlavní trupy trimaránů jsou vybaveny světlým a lehkým nábytkem. Je vidět, že konstruktéři nad interiérem opravdu přemýšleli a každé volné místo je dobře využito a vše zde má své místo. Co je ovšem největší pecka – po povolení zadního stěhu a zatažením za dvě lana sklopíte podél hlavního trupu boční trupy opravdu během pár vteřin a v tu ránu se z lodi stane „jednotrupá“ loď s pouhými 2,5m. Lze tak pak ušetřit místo i peníze v marinách, trimarán dát na trailer a bez jakéhokoliv doprovodu se vydat kamkoliv, kam vedou silnice.

O loděnici

Dánská loděnice Dragonfly má ve výrobě trimaránu více než 50 letou tradici a po dobu své existence postavila více než 200 lodí. V současné době loděnice vyrábí čtyři modely trimaránů – Dragonfly 25, 28, 32 a 40.

Try before buy

Pokud byste měli vážný zájem o koupi lodě Dragonfly, loděnice poskytuje možnost vyzkoušení svých trimaránů v Dánsku v okolí ostrova Funen v rámci své akce „Try before buy“.

Naše dojmy

Ačkoliv jsme k těmto trimaránům byli prvně na výstavě trochu skeptičtí, musíme uznat, že nás nakonec velice zaujaly. Představa upalování s nimi až kolem 20kt, jejich celkové sportovní naladění navíc s velice dobře řešeným interiérem a spoustou místa, jak uvnitř, tak na palubě a mezi trupy, s možností hození lodě na trailer a odjetí s ní, kam se nám zlíbí, se nám opravdu zalíbila. Pokud byste chtěli o těchto lodích vědět více, podívejte se na stránky loděnice Dragonfly.

V dalším příspěvku se zaměříme na detailnější představení konkrétního modelu Dragonfly 28 Performance (největšího převozitelného trimaránu od Dragonfly).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *