Přehled jarních regat 2023 

Chtěli byste svoje jachtařské dovednosti posunout na jinou úroveň a zkusit si závodění? Nebo už dobře znáte off-shore plavby přes den i noc, okruhové up-down či navigační rozjížďky, fun závodění versus profi regaty, genaker nebo spinaker? Výběr adrenalinového jachtingu v Chorvatsku pro letošní jaro🌸 je vskutku široký. Některé regaty jsou již plně obsazené, ale můžete se obrátit na organizátory a ověřit situaci, třeba se místo nebo loď ještě najde. 

Sezóna pro většinu jachtařů z ČR a SR začala dobře známou Velikonoční regatou 🐰🥚, která právě odstartovala. 42 posádek bude bojovat nejen se silnou konkurencí, ale i s větrem o rychlosti kolem 40 uzlů 💨. V posádce Vlasty Faktora bude i náš Petr Bartoš. Držte tedy palce ✊ týmu Jachtařka.cz a celý závod můžete sledovat na www.seesea.cz .Více informací o regatě najdete na www.velikonocniregata.cz .

Další české a slovenské regaty, které stojí za zvážení, jsou:

– 29.4. 2023 YCP Fun regata, www.yachtclub.cz/regatta

Druhý ročník fun regaty pod záštitou Yachtclubu Praha, jednotný design na lodi BAVARIA 46 v Drage, s genakerem, směs navigačních a karuselových tratí, nocležením a příjemnou atmosférou. YCP FUN regata je pro jachtaře, kteří chtějí pozvolna vstoupit do závodního jachtingu. Je to závod, který má za cíl představit principy závodění, vysvětlit správnou techniku startu, taktiku a další věci, které k tomu patří. Na YCP FUN regatě jsou vítáni jachtaři všech kategorií a dovednostních úrovní. Myslím, že je volná ještě jedna loď, pro dotazy kontaktujte organizátory. YCP regaty se účastní i náš women sailing team Seaswans.

– 29.4 – 6.5. 2023 Májová regata, www.majovaregata.cz, Tým Jachtařka.cz – hrdý partner regaty

Další ročník oblíbené regaty s perfektní atmosférou, nabízí zajímavý program i pro nadšence a méně ambiciózní jachtaře. Kromě třídy One Design se jedou i třídy ORC a Fun, kam se může přihlásit úplně kdokoliv. Součástí závodu je i populární noční etapa. Náš tým Jachtařka.cz s kapitánem Michalem Krystou si vylosoval loď Lucky, tak snad budeme lucky :). Pokud byste se chtěli Májovky zúčastnit, stále jsou k dispozici volné lodě ve třídě BAVARIA 41S. Více informací naleznete na https://jachtarka.cz/produkt/majova-regata-moris-bavaria-cruiser-41s/

Přihlaš se na Májovku

– 10.5. 2023 Manažerská jachta Inpram Business Cup, https://www.limityacht.cz/34-manazerska-jachta

Ročník velmi tradiční regaty slibuje přátelskou atmosféru a dobrou náladu v kombinaci se závoděním. Hodí se pro úplné nováčky i pro zkušené závodníky. V plánu je pestrá kombinace okruhovek a navigaček. Letos se pojede na jedenácti tříkajutových sportovních plachetnicích ELAN E4, ale pro další zájemce je připravena i druhá kategorie na BAVARIA 41S. Pro více informací kontaktujte tým Limit Yacht.

– 13.5. 2023 Budweis regata, https://www.budweis-regatta.eu/cz/page/43170/jarni-budweis-regatta-2022.html

Ročník mezinárodní regaty registrované u Mezinárodní jachtařské federace v Chorvatsku nabízí nejen závodění v hlavní třídě BAVARIA 46 s genakrem a pro úplné nováčky kategorii Fun, ale i bohatý každodenní program (soutěže, zábava, diskotéka, relax) a dobré české pivo.

– 13.5. 2023 Pohodová regata, https://www.navigatour.cz

Po delší přestávce a komplikacích se loni vrátila regata, která se snaží dostát svému názvu. Cílem je zorganizovat cenově dostupnou a pohodovou akci, která je zaměřená na získávání závodních zkušeností a příjemných zážitků z jachtingu a vzájemného setkávání. Z 10 lodí typu BAVARIA 45 by měla být ještě jedna volná. Kontaktujte organizátory na adrese sailingforever.com/matej-bencur-regatta.

– 13.5. 2023 Matej Bencúr regata, sailingforever.com/matej-bencur-regatta

Tradiční One Design slovenská regata na lodi FIRST 45 z Kaštely pod záštitou Sailing Forever.

– 20.5. 2023 Kapitánská regata, Murter, www.kilana.cz/regaty

Jedná se o 21. ročník regaty pořádané tradičně v Chorvatsku od roku 2002. Jedná se o týdenní středně náročnou, etapovou regatu s vysokou účastí lodí (třída FIRST 35 Jezera = 10 lodí, BAVARIA C41 Hramina = 20 lodí, BAVARIA 40BT = 9 lodí) i posádek a s pestrým společenským programem. Je možné, že bude ještě volná jedna loď Bavaria 41C, pro více informací kontaktujte organizátory. Nebo sledujte náš Seaswans team i na této regatě.

– 24.5. 2023 NW regata, Murter, www.kilana.cz/regaty

Ročník čtyřdenní, ale velmi náročné a prestižně obsazené regaty na lodích BAVARIA 41C z Hraminy.

– 25.5. 2023 Raiffeisen Trophy (dříve Erste Premier Trophy), www.rbtrophy.cz

Regata nabízí skvělé závodění v početném poli (až 36 lodí) zkušených i amatérských jachtařů. Vytváří také ideální prostředí pro navázání nových osobních i pracovních přátelství. Účastníci akce se rekrutují zejména z řad oficiálních partnerů, jejich klientů a obchodních partnerů, ale dnes již také špičkových českých jachtařů. Letos jsou připraveny čtyři flotily: ELAN E4, FIRST 35 a 45, MORE 55 Black Edition.

– 27. – 31.5. 2023 Seawolfcup, Murter, www.seawolfcup.cz

Ročník populární třídenní fun regaty s bohatou účastí 25 lodí třídy ELAN E4, ELAN 350, FIRST 35 a ORC. Jezdí se pouze se základním oplachtěním, je to vynikající příležitost pro méně zkušené kapitány. Do ORC kategorie se můžete vždy ještě přihlásit. Kontaktujte organizátory Seawolf.

– 8.6. 2023 Pumps Adriatic Challenge, Murter, www.pumps-regata.cz

Jedna z nejmladších regat, až 14 lodí BAVARIA 41C s genakrem, kombinace okruhovek a navigaček, atraktivní doprovodný program a příjemná atmosféra.

– 10.6. 2023 Trend regatta Brain:IT Cup, www.trendkonferencie.sk/events/trend-regata-2023

Ročník adrenalinového závodění a skvělé nálady.

– 17.6. 2023 Team regatta, Murter, www.teamregata.sk

Slovenská pohodová a méně náročná regata, na kterou se mohou vydat i nezkušení jachtaři – organizátoři takovým posádkám zajistí alespoň 1 zkušeného závodníka. Příležitost využít Team Regatu jako nadstavbu kapitánského kurzu a zdokonalit se v jachtingu. One Design BAVARIA 46 s genakrem.

– 24.6. 2023 Newton Cup regata, www.newtonyachtclub.cz

Dva poháry, jedna regata na závodních lodích třídy FIRST 35 (Newton Yacht Cup) a ELAN E4 (Admiralský Pohár). Ještě není pozdě zúčastnit se 12. ročníku – uvolnily se dvě lodě. Pro více informací kontaktujte
organizátory.

Pokud letošní jaro nemáte čas na závodění, nezoufejte a sledujte nás. Brzy vám nabídneme i přehled podzimních regat.

Zároveň uvítáme všechny nadšené jachtařky v našem Women Sailing Team Seaswans. V případě zájmu mě kontaktujte na satkova.ivanka@gmail.com nebo 604 446 493.

Ivanka Satková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *